Att leda andra utan att vara chef

Grundutbildning i ledarskap.
Tvådagarskurs med fokus på ledarskap, kommunikation och gruppdynamik både i teori och praktik.

"Helt fantastisk, jag är alldeles lyrisk"

Liselott Finström

Hyundai Merchant Marine

Inkluderar en förstudie där vi tar reda på just dina behov!

Beskrivning

Det här är kursen för dig som leder andra på jobbet utan att för den skull formellt vara chef. Det kan handla om att du leder vissa projekt, att du har hand om en speciell arbetsgrupp, att du är samordnare, koordinator eller att du är den som kliver in som ställföreträdande chef när det behövs. 

Här får du under två lärorika, utvecklande och roliga dagar lära dig mer om ledarskap och vad som ska till för att du ska lyckas i din roll.

 • Lär dig vad som krävs av dig som hamnar i en mellanposition
 • Få konkreta tips och verktyg på hur du bör agera som ledare
 • Lär dig hur du bygger upp ett fungerande team 
 • Få verktygen som gör att du blir säkrare, bättre och tydligare i din kommunikation

Läs mer om kursen

Den här utbildningen riktar sig till dig som leder andra på jobbet utan att för den skull formellt vara chef. Funktionen har blivit allt vanligare. Titlarna varierar mellan teamledare, arbetsledare, projektledare, sektionsledare, koordinator eller samordnare. Och listan kan göras mycket längre än så.

Den här kursen, som är en grundläggande ledarutbildning, är för just dig som har en sådan roll. Här lär du dig tackla de utmaningar som följer med ledarrollen.

Lyckas med ledarskapet

Med en ledarroll följer en rad utmaningar. Är inte ansvar och förväntningar tydligt definierat på förhand, blir det än svårare. Lär dig vad som krävs av dig som hamnar i en mellanposition. Få kunskap om hur du ska arbeta för att lyckas som ledare.

Arbeta att samma håll

Vad krävs för att få en grupp att fungera? Lär dig hur du bygger upp ett fungerande team. Vad ska till för att samarbetet ska fungera? Få insikt om vad du kan göra för att skapa ett gott arbetsklimat och bli en ledare för en grupp som når framgång. Lär dig hantera konflikter och hur du bör bemöta motstånd och ”besvärliga” medarbetare.

Förmedla budskap – kommunicera på rätt sätt

Vad bör du tänka på när du kommunicerar? Se till att andra uppfattar vad du säger och undvik onödiga missförstånd eller misstolkningar. Lär dig verktygen som gör att du blir säkrare, bättre och tydligare i din kommunikation. Lär dig ge feedback till medarbetare och chefer.

Konkreta tips och idéer hur du bör agera

Du kommer att få konkreta tips och verktyg på hur du bör agera som ledare. Denna kunskap kommer du att ha omedelbar nytta av efter kursen. Föreläsning varvas med exempel, diskussioner och övningar. Innan kursen gör vi en förstudie där du får uttrycka dina behov. På så sätt kan du vara med att påverka utbildningens innehåll och fokus.

Uppskattad och populär kurs

Denna kurs är mycket populär och uppskattad. Tusentals ledare runt hela landet har gått utbildningen. Våra kursledare får höga betyg och uppskattas för sitt engagemang och sin kunskap.

Är du redan chef?

Om du redan är chef och är intresserad av att gå en utbildning, då kanske vår kurs Att vara chef passar dig. Kursen är i utgångspunkt lik "Att leda andra utan att vara chef", men innehåller fördjupningar inom typiska chefsområden, som medarbetarsamtal och strategiskt ledarskap.

"Jag måste säga att kursen var över förväntan, och det beror mycket på att föreläsaren var skitbra!! Jag har lärt mig mycket på bara 2 dagar, särskilt hur jag själv fungerar i vissa situationer. Det finns mycket att ta vara på och använda i min vardag på jobbet!"

Maria Drott van Doom , HR-specialist, Vattenfall

Dela kursen på Share Share Share

Program

Dag 2

08:30
Samling - kaffe, te och smörgås
10:30
Paus - kaffe & te
12:00
Lunch
14:15
Eftermiddagsfika
16:00
Kursen avslutas

Kursledare

Sofia Norberg

Sofia Norberg är utbildad civilingenjör med en gedigen erfarenhet som ledare i IT- och finansbranschen bakom sig. Hon är även medförfattare till boken "Våga chefa!". I dag undervisar Sofia i ledarskap och konflikthantering och har förmågan att göra sitt budskap lätt att ta till sig.
Omslag for Att leda andra utan att vara chef

Ladda ner en utskriftsvänlig version av kursprogrammet

Kurslokaler

Scandic Alvik

 • tors 24 september
 • tors 3 december
 • tis 8 december

Scandic Alvik ligger endast 5 km från Stockholm City. Tunnelbana, tvärbana och buss finns runt hörnet. Tunnelbaneresan från Alvik till Stockholm Centralstation tar ca 12 minuter.

Adress

Gustavslundsvägen 153, 167 51 Bromma Sverige (Visa i Google Maps)

Telefon: 08-517 661 00

E-post: alvik@scandichotels.com

Webbsida: Klicka här

Quality Hotel Globe

 • ons 21 oktober

Quality Hotel Globe är ett modernt fullservicehotell beläget i Stockholms evenemangsområde, Globen. Hotellet ligger i direkt anslutning till alla områdets arenor och Globen Shopping.

Adress

Arenaslingan 7, 121 26 Stockholm (Visa i Google Maps)

Telefon: 08-686 63 21

E-post: info.q.globe@choice.se

Webbsida: Klicka här

Scandic Talk

 • ons 11 november
 • tis 17 november

Vägg i vägg med Stockholmsmässan i Älvsjö hittar du Scandic Talk, endast 10 minuter med bil eller pendeltåg från Stockholm Central.

Adress

Mässvägen 2, 125 80 Älvsjö (Visa i Google Maps)

Telefon: 08-588 820 00

E-post: talk@scandichotels.com

Webbsida: Klicka här

Vanliga frågor

 • När är sista anmälningsdagen?

  Du kan anmäla dig fram till dagen före kursstart. Med reservation för att kursen kan vara full, vilket då meddelas på kurssidan.  

 • När kommer fakturan?

  Fakturan på deltagaravgiften kommer per post ett par veckor efter att din anmälan blivit registrerad hos oss. Kursen betalas alltid i förskott och betalningsfristen är 20 dagar.

 • Vad ingår i kursen?

  I kursavgiften ingår lunch och fika under dagen/dagarna, dokumentation av kursens innehåll samt kursbevis.

 • Jag har fått förhinder, vad gör jag?

  Du kan alltid överlåta din deltagarplats till en kollega. Meddela oss detta per mail till

note

Johanna Samuelsson

Projektledare

Har du frågor om kursen?

Kontakt oss på kundservice@confex.se eller på telefon 08-28 43 99

Anmäl dig


Fullbokat

( 21 + 22 okt )

( 11 + 12 nov )

( 17 + 18 nov )

Att leda andra utan att vara chef

Stockholm på Quality Hotel Globe

9 999,00 kr per person

Goodie

Att leda andra utan att vara chef 2

Redo för steg 2? Denna kurs är för dig som redan har kunskap i ämnet och som söker mer!
Läs mer om kursen.