Så skapar du struktur i din vardag

10 snabba strukturtips

David Stiernholm listar 10 av sina bästa strukturtips som du kan applicera i din vardag redan idag!

 

1.

Skriv upp det du har att göra på bara ett ställe, d.v.s i ett block, i en app, i ditt mail- och kalenderprogram. Du får kvickt en överblick över allt du har att göra och känner oftare att du har ryggen fri.

2.

Istället för att ha en läshög som tynger dig som ett dåligt samvete, lägg in läsningen som att-göra-uppgifter. Också när du läser något, gör du något.

3.

Bestäm dig för ett ställe där du noterar allt du väntar på från andra. Färre saker rinner ut i sanden och med större framförhållning påminner du dem som påminnas bör.

4.

Lagra papper och digital information på åtminstone ett ställe färre än idag. Du sparar snabbare undan (och skapar färre högar) och hittar lättare det du behöver.

5.

Skaffa dig ett ställe dit du drar dig undan när du verkligen behöver vara ostörd. Det kan vara i era lokaler eller någonstans på stan. Se till att du inte blir hittad av kollegor och andra, om du inte själv vill.

6.

Tydliggör för dig själv vilka konkret formulerade mål du arbetar mot detta året. Först när du vet det, kan du göra en medveten och korrekt prioritering bland allt du har att göra.

7.

Sträva efter att få undan allt material från ditt skrivbord som du inte arbetar med just i detta nu eller som inspirerar dig. Tomma ytor distraherar mindre än information du behöver först vid ett helt annat tillfälle.

8.

Skaffa dig en textbank för formuleringar, fraser, frågesvar och annat som du kan behöva skriva någon mer gång. Då slipper du uppfinna hjulet om och om igen.

9.

Gör checklistor över hur du gör de uppgifter som inte är självklara för dig. Då slipper du dra dig till minnes hur det var du gjorde. Det blir färre fel och snabbare klart.

10.

Utforma din egen ”stängningsrutin” i vilken du gör det som behövs för att du åter ska finna ditt kontor i välstrukturerat skick när du kommer dit imorgon bitti. Då bibehåller du lättare din fina struktur också nästa dag.

Källa David Stiernholm
Denna sida fungerar inte i din webbläsare.

För att se sidan rekommenderar vi att du uppgraderar din webbläsare till en nyare version eller byter till en annan webbläsare (till exempel Chrome eller Firefox). Du kan även öppna sidan på en mobiltelefon eller surfplatta.

Du kan även kontakta oss på e-post eller telefon för mer information om våra arrangemang eller för att göra en bokning direkt. Kundtjänst är tillgänglig på telefon 08-28 43 99 eller på e-post kundservice@confex.se.