• Nyhet

Entreprenadjuridik

Du vet väl att kunskaper i de juridiska spelreglerna är helt avgörande för dig inom byggbranschen? Kursen lär dig att bevaka ditt företags rättigheter och skyldigheter.

Spara tid, pengar och energi genom att veta hur du ska undvika och hantera rättsliga tvister.

Bilde
OM KURSEN

Få  nödvändig kunskap om de juridiska spelreglerna i ett entreprenadprojekt

Vet du vilket ansvar entreprenörer och beställare har i byggprojekt? Hur långa är garantierna eller vad innebär egentligen ett startmöte?
Goda kunskaper om spelreglerna på entreprenadområdet är avgörande. Du måste veta dina rättigheter och skyldigheter för att nå framgångsrika resultat.

Denna grundkurs informerar dig just om vilka regler som gäller, samt hur du undviker kostsamma processer som tar tid och energi bort från andra väsentligare element.

Se fram emot två dagar med nyttig kunskap om rättspraxis och kunskap, samt om branschens mest frekvent förekommande standardavtal.

För att du som deltagare ska få maximalt utbyte, varvas teori med praktiska övningar. Kursen knyts ihop med diskussioner och frågor där du som deltagare har möjlighet att diskutera och analysera entreprenadrätten ur ett praktiskt perspektiv.

Läringsmål -kursen går bland annat igenom:

 • Viktiga entreprenadformer och standardvillkor i byggbranschen
 • ÄTA-arbeten - ändring, tillägg och avgående
 • Nödvändig kunskap om dina rättigheter och skyldigheter
 • Det viktiga skadeståndsansvaret du som entreprenör innehar
Program

Program

08.30 Registrering och frukost
09.00 Kursen börjar
12.00 Lunch
16.00 Kursen avslutas
Fika serveras på förmiddag och eftermiddag

Dag 1

Det finns inte en fast definition av begreppet «entreprenad». Den första dagen kommer därmed kursledaren att förankra ämnet och ge en kort introduktion till entreprenadjuridiken. Vidare berörs de skyldigheter och rättigheter som tillkommer ett uppdragsförhållande, samt vad rollen som entreprenad faktiskt innebär.

Kursledaren redogör även för skillnaderna mellan de olika entreprenadformerna, samt vilka regelverk dessa följs av.

Ett felaktigt utfört arbete kan få stora konsekvenser för samtliga inblandade. För att du ska kunna förebygga detta går vi igenom påföljdskatalogen, samt besiktning och prissättning som också är tätt kopplade områden. 

Dagen avslutas med en frågestund som ger dig möjlighet att applicera kunskaperna till din egen arbetsvardag.

08.30 Registrering och frukost
09.00 Kursen börjar
12.00 Lunch
16.00 Kursen avslutas
Fika serveras på förmiddag och eftermiddag

Dag 2

Under dag två ser vi på arbeten avseende ändring, tillägg och avgående (ÄTA-arbeten). Vi går bland annat igenom problematiken som kan uppstå, samt kostnader, rättigheter och skyldigheter.

Vidare går vi igenom det viktiga skadeståndsansvaret som åläggs en entreprenör, samt de undantag från ansvaret som finns. Även det relativt ovanliga hävningsinstitutet, inklusive tvist med anledning av hävning, presenteras.

Dagen avslutas med en quiz som ger dig som deltagare möjlighet att testa samt praktisera dina nyvunna kunskaper.


OBS: Kursprogrammet följs inte alltid kronologiskt.
Kursledare

Kursledare

 • Person
  Viveka Bonde

  Viveka Bonde är partner i advokatfirman Bonde Barzey Advokatbyrå AB. Viveka har lång erfarenhet inom affärsjuridiken, både som advokat och som anställd i näringslivet. Hon... Läs mer

 • Person
  Freddie Netteryd

  Freddie arbetar som biträdande jurist med avtalsrätten som grund. Han har biträtt både beställare och leverantörer vid tolkning och tillämpning av avtal, likväl som vid... Läs mer

´
Kurslokaler

Kurslokaler

Lokal meddelas senare

 • 6 - 7 maj

Vanliga frågor

Vanliga frågor

 • När är sista anmälan?

  Vi har ingen sista anmälan, du kan i lugn och ro anmäla dig och dina kollegor så länge som det finns platser kvar på våra kurser.

 • Vad ingår i kursen?

  I kursavgiften ingår lunch och fika under dagen/dagarna, dokumentation av kursens innehåll samt kursbevis.

  Behöver du boka hotell? 

  Behöver du boka övernattning så rekommenderar vi att du bokar ett rum via vår samarbetspartner, så får du som deltagare ett förmånligare pris.

 • När kommer fakturan?

  Fakturan på deltagaravgiften skickas elektroniskt senast 5 dagar efter att din anmälan blivit registrerad hos oss. Om vi saknar information för elektronisk faktura, skickas en faktura per post en vecka efter din beställning.
  Kursen betalas alltid i förskott och betalningsfristen är 30 dagar.

  Läs mer om våra köpvillkor här

 • Jag har fått förhinder, vad gör jag?

  Du kan alltid överlåta din deltagarplats till en kollega. Meddela oss detta per mail till

note

Hanna Mårtensson

Projektledare

Har du frågor?

Kontakta projektledaren: E-post hanna.martensson@confex.se eller telefon 08-28 43 99

Denna sida fungerar inte i din webbläsare.

För att se sidan rekommenderar vi att du uppgraderar din webbläsare till en nyare version eller byter till en annan webbläsare (till exempel Chrome eller Firefox). Du kan även öppna sidan på en mobiltelefon eller surfplatta.

Du kan även kontakta oss på e-post eller telefon för mer information om våra arrangemang eller för att göra en bokning direkt. Kundtjänst är tillgänglig på telefon 08-28 43 99 eller på e-post kundservice@confex.se.