UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

En av Sveriges mest populära och meriterade utbildningar i ledarskap och medarbetarskap. Över 150 000 deltagare har gått UGL. Följ med på en resa i mänskliga relationer och självinsikt.

Bli mer effektiv och framgångsrik på din arbetsplats.

Bilde
Du kan tryggt välja det kursformat som passar dig bäst

Du kan tryggt välja det kursformat som passar dig bäst

Sedan mars 2020 har vi genomfört över 500 kurser digitalt med fantastisk respons. I vår kan du delta på de flesta av våra kurser online eller i klassrum. Gör ditt val med vetskapen att vi har en god plan för hur vi säkrar en trygg kursupplevelse för dig.

Här kan du läsa i detalj om hur vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och om våra flexibla ombokningsregler.

OM KURSEN:

OM KURSEN:

Har du en roll med personalansvar och vill lyckas bättre som ledare? Eller arbetar du ofta i grupper och vill få en större förståelse för hur du påverkar gruppens utveckling och prestationer? Då är UGL den perfekta kursen för att du ska bli tryggare och mer framgångsrik på din arbetsplats.

UGL står för utveckling av grupp och ledare och är en utbildning som ägs och kvalitetssäkras av Försvarshögskolan. Sedan utbildningen startade 1981 har över 150 000 personer stärkts, inspirerats och utvecklats i sina yrkesroller. Detta gör UGL till en av Sveriges största och mest meriterande utbildningar. Målsättningen är att du ska få erfarenhet av gruppdynamiska situationer och förståelse för din roll inom dessa. Genom en upplevelsebaserad inlärning där du tränar problemlösning, kommunikation, ledarskap och feedback synliggörs de mer eller mindre omedvetna processer som pågår i en grupp. Du får en rad reflektionsverktyg för hur du själv påverkas av och påverkar andra i olika situationer. I tillägg får du insikt i ledarskapets möjligheter och problematik relaterat till gruppens mognadsutveckling.  Detta kommer att öka din självkännedom och i framtiden ge dig förutsättningar för att skapa bättre gruppdynamik på din arbetsplats.

UGL genomförs på ett internat i grupper om 8 – 12 personer som inte känner varandra. Detta medför att du som deltagare får lära dig olika sätt att hantera utmaningar tack vare ett stort kunskapsutbyte mellan dig och de andra kursdeltagarna. Den upplevelsebaserade undervisningen gör det även möjligt för dig att experimentera med ditt beteende i olika situationer genom att testa andra sätt att agera.

Målgrupp
UGL-kursen lämpar sig både för personer som har en arbetsledande befattning och för de som ingår i en arbetsgrupp. Den vänder sig till dig som vill förstå ledarskap och medarbetarskap i grupper och hitta din roll i dessa. UGL kan upplevas som en krävande kurs, därför bör du vara utvilad och i god balans inför kursstart. 

Intensiv internatutbildning

 • Tid: 5 dagars internat (du bor på samma ställe som kursen är) Start dag 1 med frukost 09.30 och avslutning dag 5 senast 15.00
 • Antal deltagare: 8 – 12 personer i ”främlingsgrupp”, det vill säga deltagare som inte känner varandra sedan tidigare. Detta för att reflektion och öppenhet inte ska påverkas av olika beroendeförhållanden.
 • Övrigt: Det är en intensiv vecka med långa dagar och vi rekommenerar att du tar ledigt från jobbet. Det är inte möjligt att komma och gå under kursens gång eller att utföra annat arbete eller studier. Om man av något skäl behöver avbryta kursen bör denna genomföras, från sin början, vid annat tillfälle. 

Försvarshögskolan äger och kvalitetssäkrar utbildningen kontinuerligt.

Kunskapsmål

 • Förstå dina egna behov, beteenden och påverkan på andra i en grupp
 • Kunna urskilja olika stadier i en grupps utveckling och det egna förhållningssättet relaterat till dessa
 • Förstå grupper och gruppers utveckling
 • Förstå behovet av olika ledarskapsstilar beroende på gruppens mognad och utveckling
 • Så ger du och tar utvecklande feedback
 • Så kommunicerar du direkt och klart
 • Kunna se, förstå och hantera konflikter
 • Fungera effektivare som ledare och gruppmedlem

Man får lära sig så otroligt mycket om sig själv, hur man är som person, gruppmedlem och ledare. Alla borde gå kursen!

Det är en självutforskande kurs som är oerhört nyttig, inte bara för ledare.

Investera i dig själv på ett av våra trevliga hotell

Alla UGL-kurser som du bokar genom Confex förläggs på hotell som ligger naturskönt vid havet. Här finns det fina promenadvägar, SPA och samtliga hotell håller en mycket hög standard vad gäller logi och mat, ofta med lokalt och ekologiskt odlad mat.

Här kommer du ha en hög komfort vilket vi vet är en viktig förutsättning för att du ska få ut så mycket som möjligt ur denna kurs. 

Kurslokaler

Kurslokaler

VANN Spa Hotell & Konferens

 • 7 - 11 feb.
 • 14 - 18 mars

Badge

Info

Program eller agenda finns ej på en UGL då kursen är upplevelsebaserad och bygger på hur processen i gruppen utvecklas. De olika kurs-momenten kan därför komma i olika ordning.

Badge

Viacor

Kursen arrangeras i samarbete med Viacor AB som ägs och drivs av kursledaren Anki Larsson.

Vanliga frågor

Vanliga frågor

 • När är sista anmälan?

  Vi har ingen sista anmälan, du kan i lugn och ro anmäla dig och dina kollegor så länge som det finns platser kvar på våra kurser.

 • När kommer fakturan?

  Fakturan på deltagaravgiften skickas elektroniskt senast 5 dagar efter att din anmälan blivit registrerad hos oss. Om vi saknar information för elektronisk faktura, skickas en faktura per post en vecka efter din beställning.
  Kursen betalas alltid i förskott och betalningsfristen är 30 dagar.

 • Jag har fått förhinder, vad gör jag?

  Du kan alltid överlåta din deltagarplats till en kollega. Meddela oss detta per mail till kundservice@kursbekraftelse.se

note

Henric Nyström

Projektledare

Har du frågor?

Kontakta projektledaren: E-post hn@confex.se eller telefon 08-28 43 99

Denna sida fungerar inte i din webbläsare.

För att se sidan rekommenderar vi att du uppgraderar din webbläsare till en nyare version eller byter till en annan webbläsare (till exempel Chrome eller Firefox). Du kan även öppna sidan på en mobiltelefon eller surfplatta.

Du kan även kontakta oss på e-post eller telefon för mer information om våra arrangemang eller för att göra en bokning direkt. Kundtjänst är tillgänglig på telefon 08-28 43 99 eller på e-post kundservice@confex.se.