Pelle Thörnberg

Pelle Thörnberg

 

Pelle Thörnberg har varit journalist i över 40 år, 33 av dem som reporter och programledare på SVT. Du har sett honom i Aktuellt, Rapport, SVT Sport, Lilla  Aktuellt och Barnjournalen, Östnytt och Sydnytt. Tidigare var han på Expressen, i Sveriges Radio och på dagstidning vilket givit honom en särklassig bredd i medieträningen. 

På kursen övar du framför tv-kamera, lär dig att bli tydlig i budskapet och intressant för journalister. Du får knepen för att hantera nervositeten i en intervju antingen inför mikrofon eller kamera, i telefon eller mot antecknande pennor. Hur vill du bli sedd? Som en pålitlig leverantör, den som lugnar och ger besked i kris? Vill du presentera en nyhet, föreslå förändringar, rädda en skog, rädda ansiktet? Professionell medieträning tar fram budskapet och tar bort oron. Du får goda exempel i de många filmklippen. Du lär dig svarstekniker, ditt framträdande och ditt budskap slipas.
Det är kul, särskilt när du ser resultatet.

Pelle Thörnberg skrev 2009 boken ”Retorik i mötet med media” tillsammans med retorikexperten Barbro Fällman. Han har personligen medietränat närmare 4 500 människor.Denna sida fungerar inte i din webbläsare.

För att se sidan rekommenderar vi att du uppgraderar din webbläsare till en nyare version eller byter till en annan webbläsare (till exempel Chrome eller Firefox). Du kan även öppna sidan på en mobiltelefon eller surfplatta.

Du kan även kontakta oss på e-post eller telefon för mer information om våra arrangemang eller för att göra en bokning direkt. Kundtjänst är tillgänglig på telefon 08-28 43 99 eller på e-post kundservice@confex.se.